Kanser hastalığı insan yaşamını ve sağlığını tehdit eden hastalıklar listesinde en üst sırada yer almaktadır. Kanser hastalığının gelişimi üzerine yapılan araştırmalar; kanser hastalığının görüldüğü organdaki hücrelerin DNA yapısının bozularak, anormal derecede büyüdüğünü ve bu büyüme sonucunda da halkın ur olarak adlandırdığı tümör oluşumuna neden olduğu saptanmıştır. Bilim adamaları kanser hastalığının nasıl geliştiğine dair önemli ipuçlarına ulaşmış olsa da, tümör yapısının oluşmasına neden olan vücut hücrelerinin neden böyle bir davranış içerisinde girdiğine kesin bir açıklama getirememiştir. Bu nedenle kanser bilgi konusunda oldukça eksiklerin olduğu bir konudur ve kanser çeşitlerine göre de bilginin daha da azalması söz konusu olabilir.
Halkımız insan sağlığı konusundaki birçok konuda ne yazık ki çok kısıt bir bilgiye sahiptir ve ısrarla herhangi bir araştırma yapmamak için direnmektedir. 21. yüzyılda yaşıyor olmamıza rağmen hala çok büyük bir oranda; kanser bulaşıcı mı,lenfoma bulaşıcı mıdır şekildeki sorular sorulmaktadır. Kuşkusuz bu sorunların bir de kanser çeşitleri olarak sorulanları vardır. Kanser çeşitlerine ve genel olarak kanser hastalığına dair bu tür soruları cevaplamak gerekirse; kanser bulaşıcı mı, hayır kanser hastalıklarının hiçbir türü bulaşıcı değildir. Kanser bulaşıcı mı nasıl bulaşır; kanser hastalıklarının hiçbirisi el ile temasla, cinsel birliktelik ile ya da herhangi bir şekilde asla bulaşmamaktadır.
Rahim ağzı kanseri bulaşıcımıdır; tüm kanser türlerinde olduğu gibi, rahim ağzı kanseri de bulaşıcı bir hastalık değildir. Çünkü kanser hastalığının temas ya da kan yolu ile bulaşma imkânı yoktur. Rahim ağzı kanseri bulaşıcımıdır; rahim ağzında görülen kanser değil ancak rahim ağzında bulunan ve kanser hastalığını tetikleyen HPV virüsü bulaşıcıdır. HPV virüsü rahim ağzındaki dokuya yerleşerek, buradaki hücrelerin yapısını bozar ve kansere zemin hazırlar. Cinsel ilişki ile HPV virüsü diğer insanlara bulaşabilmektedir.
Cilt kanseri bulaşıcımıdır; en yaygın sorulardan birisi olmak ile birlikte cevabı yine hayırdır. Mide kanseri bulaşıcımıdır; hayır mide içerisindeki tümörün dışarı çıkarak başka bir insanın vücuduna girme ihtimali kuşkusuz yoktur. Akciğer kanseri bulaşıcımıdır; hayır tüm kanser türlerinde olduğu gibi bu tür de bulaşıcı değildir.